Media

Columns

Column: Bedreigd paar alsnog naar politie

Op een druilerige herfstdag kreeg ik een telefoontje van een klant. Al snel bleek dat hij doodsbang was.
Lees meer

Column: Strijdvaardig om gehandicapte dochter

Laatst las ik het boek ‘Niet horen, niet zien, niet zwijgen’ van Joyce de Ruiter. Een zeer aangrijpend verhaal. Joyce, moeder van twee dochters, lijdt aan een zeldzame ziekte waardoor deze jonge vrouw steeds slechter gaat horen en zien. Rond haar veertigste zal zij hoogstwaarschijnlijk én doof én blind zijn.
Lees meer

Column: Scheiden doet lijden

De afgelopen jaren ben ik in mijn beroep als particulier rechercheur meerdere keren getuige geweest van ernstige conflictsituaties in en na een scheidingsperiode. Meestal ging het daarbij om tenenkrommende toestanden. Wat mensen elkaar af en toe aandoen, valt soms bijna niet te beschrijven.
Lees meer

Column: De onderste steen boven krijgen

De politie had uitgebreid onderzoek gedaan naar het overlijden van haar moeder, maar kon niet met zekerheid vaststellen of mevrouw A. een natuurlijk of onnatuurlijk dood was gestorven.
Lees meer

Column: Echte liefde of toch bedrog?

In deze column neem ik je mee naar een stalkingszaak die op mij diepe indruk heeft gemaakt. De getroffen familie gaat ermee akkoord dat ik opschrijf wat er is gebeurd.
Lees meer

Column: Acht jaar geteisterd door levensgevaarlijke stalker

In deze column neem ik je mee naar een stalkingszaak die op mij diepe indruk heeft gemaakt. De getroffen familie gaat ermee akkoord dat ik opschrijf wat er is gebeurd.
Lees meer

Column: Bestolen, bedreigd en aangerand

Het had een leuke en onbezorgde studententijd moeten worden. Maar voor de 20-jarige studente was alles volkomen verkeerd uitgepakt. Wanhopig en verdrietig was ze, toen ze me benaderde.
Lees meer

Column: Een sprookje dat ontaardde in een reeks diefstallen.

Er was eens… een graaf die in een sprookjesachtige omgeving ver van ons koude kikkerlandje woont. Hij heeft een adembenemend kasteel op een groot landgoed, middenin de prachtige natuur. Damherten, reeën, konijnen en wilde zwijnen darren er naar hartenlust rond.
Lees meer

Column: Niets is wat het lijkt bij vastgoedfraude

Keer op keer loop ik er als particulier rechercheur tijdens mijn onderzoeken tegenaan. Niets is wat het lijkt; een motto dat dan ook mijn visitekaartje siert.
Lees meer

Column: Crimineel is de lachende derde

Steeds vaker zie ik prachtige tv-programma’s om mensen te enthousiasmeren voor het politievak. In de publieke opinie is het immers vaak een ondergewaardeerd vak.
Lees meer

Column: Wees alert met zakendoen op internet

Een tijdje geleden werd ik benaderd door een man van net veertig. Ik noem hem ‘Klaas’ omdat hij liever niet met zijn werkelijk naam in deze column genoemd wil worden.
Lees meer

Column: ‘Geen kind is zo aanwezig als een vermist kind’

Terwijl ik terugrijd naar Nederland blijven deze woorden in mijn hoofd hangen. De woorden van een verslagen moeder die ik zojuist heb bezocht. Al negen jaar lang verkeert de Belgische Elza Wevers in onzekerheid over het lot van haar dochter Elke, haar enige kind.
Lees meer

Column: Onrecht is mijn drijfveer

Mijn hele leven al heb ik grote moeite met misstanden. Ik neem het altijd op voor de slachtoffers. Onrecht is bovendien mijn grootste drijfveer geweest om privédetective te worden.
Lees meer

Nieuws

‘Wáár is Elke Wevers? Het mysterie uitgespit’

Wie helpt ons dit mysterie te ontrafelen?
Vanaf 10 november zal er een podcast worden gelanceerd in verband met de verdwijning van Elke Wevers. In deze reeks van zes afleveringen heb ik samen met een van de bekendste advocaten van België, Meester Jef Vermassen en de moeder van de vermiste Elke Wevers een bijdrage mogen leveren aan deze podcast. Veel dank aan Geert Op 't Eynde, journalist van Het Belang van Limburg
Bekijken

Privédetective Herma wil undercoverstudent inzetten om een creepy huisbaas te pakken

Geen idee welk beeld jij hebt van een privédetective? Man, middelbare leeftijd, lange regenjas, zo gokken we. Maar gooi dat idee maar overboord. Want dit is privédetective Herma Kluin.
Bekijken

Gert Late Night


Bekijken

Interview met Herma Kluin

Tegenover mij zit Herma Kluin, privédetective en eigenaar van Recherchebureau-Incognito. Als ik had moeten gokken naar haar beroep, had ik het nooit geraden, ook al had ik 10 pogingen gedaan.
Lees meer

Columniste bij Femke Fataal

Sinds kort schrijf ik columns voor de website Femke Fataal. Femkefataal.nl is een onafhankelijke website over vrouwen en crime. Het platform biedt nieuws en achtergronden over misdaad, steeds belicht vanuit een vrouwelijk perspectief.
Lees meer

Herma is privédetective: Ik moest een zware crimineel schaduwen

De een richt zich op overspel, de ander op fraude en de derde maakt stiekem foto’s van een crimineel. Wij speurden voor VROUW Magazine drie privédetectives op en vroegen hen het naadje van de kous. In deze editie spreken we met Herma Kluin (55). Ze is sinds vijf jaar privédetective en eigenaar van Recherchebureau Incognito.
Lees meer

MKB Rotterdam Rijnmond | mei 2019

Binnen haar eigen wereld is Recherchebureau Incognito inmiddels een bekende naam. Ze werkt samen met Ben Zuidema, internationaal gerespecteerd meesterdetective. Over specifieke casussen kan natuurlijk niet gedetailleerd gesproken worden vanuit privacy oogpunt - 'Eén woord is soms al genoeg' - maar spannend is haar relaas ook zonder dat.
Lees meer

Ferry Zandvliet

De aanslagen in Parijs van november 2015 omvatten een zestal terroristische aanslagen in de avond en nacht van vrijdag 13 november 2015. Vijf aanslagen vonden plaats in het 10e en 11e arrondissement van de Franse hoofdstad, een zesde aanslag werd gepleegd in de voorstad Saint-Denis. Ferry Zandvliet doet zijn verhaal van die dag.
Bekijk video

AD | dinsdag 3 september 2019

Haar eerste zaak als privédetective kan Herma Kluin (55) zich nog als de dag van gisteren herinneren. Een man denkt een relatie te hebben met een escortdame en overlaadt haar met de duurste cadeaus. Toch slaat de twijfel op een gegeven moment toe.
Lees meer

De Residentie

Als privédetective doet Herma Kluin onderzoeken voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. ,,Mannen, ook vrouwen, die overspel plegen, voelen zich nog weleens onaantastbaar. Omdat ze met een verliefd hoofd rondlopen of hyper zijn, laten ze onverwacht veel steken vallen.''
Lees meer

AD | dinsdag 14 maart 2017

Op nieuws over opgeloste zaken hoeve we niet te rekenen. Op namen van betrokkenen al helemaal niet. Discretie staat hoog in het vaandel van Herma Kluin, eigenares van recherchebureau Incognito.
Lees meer

Ministerie van Justitie en Veiligheid