Blogs & Columns

Uniek en onderscheidend in observaties

Observatie is een cruciaal onderdeel van ons werk als gerenommeerd recherchebureau. Het vermogen om discreet en effectief te observeren kan het verschil maken tussen het verkrijgen van waardevolle informatie en het missen van belangrijke details.
Lees meer

Overspel: wat kunnen wij voor u doen?

Overspel, ontrouw en vreemdgaan: allemaal dezelfde bewoordingen voor een buitenechtelijke affaire of een (tijdelijke) relatie met een ander dan de eigen vaste partner. Helaas komt het steeds vaker voor en is het moeilijk om erachter te komen of iemand vreemdgaat. Daar kunnen wij als recherchebureau uitkomst bij bieden.
Lees meer

Integriteitsonderzoek en onderzoek naar ongewenst gedrag

Als gerenommeerd bedrijfsrecherchebureau ondersteunen we organisaties op het gebied van integriteit. Hierbij zijn wij gespecialiseerd in het doen van integriteitsonderzoek, onderzoek naar ongewenst gedrag en bedrijfsrechercheonderzoek.
Lees meer

Wat Recherchebureau Incognito voor u kan doen bij alimentatiefraude?

Benieuwd hoe Recherchebureau Incognito kan helpen bij alimentatiefraude? In dit uitgebreide artikel geven we deskundige inzichten en beschrijven we de veel gestelde vragen.
Lees meer

Ziekteverzuimfraude: hoe wij snel en effectief kunnen helpen

Bij de complexe problematiek van ziekteverzuimfraude op de werkvloer schakelen veel werkgevers Recherchebureau Incognito in.
Lees meer

Ouderverstoting moet stoppen!

Ze zeggen wel eens: “Hoe slechter de ouder, hoe loyaler het kind.” Ouderverstoting, meestal als gevolg van de invloed van de andere ouder, kan het kind zeer ernstig negatief beïnvloeden.
Lees meer

Bedreigd paar alsnog naar politie

Op een druilerige herfstdag kreeg ik een telefoontje van een klant. Al snel bleek dat hij doodsbang was.
Lees meer

Strijdvaardig om gehandicapte dochter

Laatst las ik het boek ‘Niet horen, niet zien, niet zwijgen’ van Joyce de Ruiter. Een zeer aangrijpend verhaal. Joyce, moeder van twee dochters, lijdt aan een zeldzame ziekte waardoor deze jonge vrouw steeds slechter gaat horen en zien. Rond haar veertigste zal zij hoogstwaarschijnlijk én doof én blind zijn.
Lees meer

Scheiden doet lijden

De afgelopen jaren ben ik in mijn beroep als particulier rechercheur meerdere keren getuige geweest van ernstige conflictsituaties in en na een scheidingsperiode. Meestal ging het daarbij om tenenkrommende toestanden. Wat mensen elkaar af en toe aandoen, valt soms bijna niet te beschrijven.
Lees meer

De onderste steen boven krijgen

De politie had uitgebreid onderzoek gedaan naar het overlijden van haar moeder, maar kon niet met zekerheid vaststellen of mevrouw A. een natuurlijk of onnatuurlijk dood was gestorven.
Lees meer

Echte liefde of toch bedrog?

Onze opdrachtgever had een charmante dame leren kennen in een club. Zij werkte daar als escortdame. Ze deed dat werk in de avonduren en had daarnaast een mooie baan bij een verzekeringsbedrijf. De verzekeraar was niet op de hoogte van haar nevenactiviteiten.
Lees meer

Acht jaar geteisterd door levensgevaarlijke stalker

In deze column neem ik je mee naar een stalkingszaak die op mij diepe indruk heeft gemaakt. De getroffen familie gaat ermee akkoord dat ik opschrijf wat er is gebeurd.
Lees meer

Bestolen, bedreigd en aangerand

Het had een leuke en onbezorgde studententijd moeten worden. Maar voor de 20-jarige studente was alles volkomen verkeerd uitgepakt. Wanhopig en verdrietig was ze, toen ze me benaderde.
Lees meer

Een sprookje dat ontaardde in een reeks diefstallen.

Er was eens… een graaf die in een sprookjesachtige omgeving ver van ons koude kikkerlandje woont. Hij heeft een adembenemend kasteel op een groot landgoed, middenin de prachtige natuur. Damherten, reeën, konijnen en wilde zwijnen darren er naar hartenlust rond.
Lees meer

Niets is wat het lijkt bij vastgoedfraude

Keer op keer loop ik er als particulier rechercheur tijdens mijn onderzoeken tegenaan. Niets is wat het lijkt; een motto dat dan ook mijn visitekaartje siert.
Lees meer

Crimineel is de lachende derde

Steeds vaker zie ik prachtige tv-programma’s om mensen te enthousiasmeren voor het politievak. In de publieke opinie is het immers vaak een ondergewaardeerd vak.
Lees meer

Wees alert met zakendoen op internet

Een tijdje geleden werd ik benaderd door een man van net veertig. Ik noem hem ‘Klaas’ omdat hij liever niet met zijn werkelijk naam in deze column genoemd wil worden.
Lees meer

‘Geen kind is zo aanwezig als een vermist kind’

Terwijl ik terugrijd naar Nederland blijven deze woorden in mijn hoofd hangen. De woorden van een verslagen moeder die ik zojuist heb bezocht. Al negen jaar lang verkeert de Belgische Elza Wevers in onzekerheid over het lot van haar dochter Elke, haar enige kind.
Lees meer

Onrecht is mijn drijfveer

Mijn hele leven al heb ik grote moeite met misstanden. Ik neem het altijd op voor de slachtoffers. Onrecht is bovendien mijn grootste drijfveer geweest om privédetective te worden.
Lees meer

Ministerie van Justitie en Veiligheid