Nieuws

Samenwerking Emhance International Responder Development en Recherchebureau Incognito

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Emhance International Responder Development en Recherchebureau Incognito een samenwerking zijn aangegaan op het gebied van belangenbehartiging, onderzoek, onderwijs, training en certificering voor SAR.
Lees meer

Herma is privédetective: ‘Van overspel tot ziekteverzuimcontroles’

Een vrachtwagenchauffeur, een seksspeeltjestester, een paardenfluisteraar… Verschillende lezeressen vertellen elke week over hun bijzondere beroep. Deze week Herma (59) die privédetective is. “Ik ben best vaak bedreigd en ook met de dood, maar gek genoeg stonden de meeste los van mijn werk als privédetective.”
Lees meer

OPZIJ!

Een paar jaar geleden werd ik uitgenodigd door een zakenrelatie voor een evenement van ‘Opzij.’ Mijn eerste reactie was: ‘maar dat is toch voor feministische vrouwen?’
Lees meer

Privédetective: geen dag is hetzelfde!

Interview met Martini Media BV voor het bedrijvenjournaal die zij landelijk uitbrengen op directie en management niveau.
Lees meer

WAARHEID & LEUGEN

Journalist en eindredacteur Adinda Akkermans en fotograaf Bas Losekoot vroegen mij eind oktober of ze een keer een dag mochten meelopen in mijn vak als privédetective.
Dit heb ik vanzelfsprekend vooraf afgestemd met mijn opdrachtgevers die wij die dag zouden ontmoeten.
Het is een prachtig artikel geworden in het magazine van het Humanistisch Verbond Human voor de wintereditie 2021/2022 met als titel WAARHEID & LEUGEN.
Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving.
Met maar liefst 8 pagina's en en 8 prachtige foto's is ons vak op een hele mooie manier weergegeven.
Bekijken

Twee volle pagina’s in de weekendeditie van het AD

Mogen we een artikeltje schrijven over jouw vak naar aanleiding van het winnen van de Wintrade Award”? Deze vraag kwam van journaliste Maja Landeweer van het AD. En daar lig je dan! Veel dank ook aan Leo van der Velde die zo attent was om haar in te seinen naar aanleiding van mijn post op LinkedIn. 🙏Deze keer niet in een jurkje zoals iedereen altijd gewend is, maar het moest een beetje stoer.
Bekijken

‘t Wordt Nu Laat

Terwijl de meesten van jullie nog lekker liggen te slapen, heb ik een interview op Radio NPO 2. Als je het leuk vindt om het interview terug te luisteren, klik dan op onderstaande link
Luister terug

Wintrade woman of the year award

Enorm trots dat ik in Londen ben uitgekozen als winnaar voor de Wintrade woman of the year award. Ik kan het nauwelijks geloven. Heel veel dank aan dr. Yvonne Thompson en haar team voor deze enorme kans, waardoor ik mijn bedrijf nog beter internationaal op de kaart kan zetten.
Lees meer

Privédetectives klappen uit de biecht

Leuke reportage waar ik aan mee mocht werken. Een inkijkje in ons mooie vak in het Belgische Nieuwsblad HNB waar twee Belgische detectives en ik werden geïnterviewd door Kristof Bohez en deze prachtige illustraties werden gemaakt door Jan Bosschart.
Lees meer

‘Wáár is Elke Wevers? Het mysterie uitgespit’

Wie helpt ons dit mysterie te ontrafelen?
Vanaf 10 november zal er een podcast worden gelanceerd in verband met de verdwijning van Elke Wevers. In deze reeks van zes afleveringen heb ik samen met een van de bekendste advocaten van België, Meester Jef Vermassen en de moeder van de vermiste Elke Wevers een bijdrage mogen leveren aan deze podcast. Veel dank aan Geert Op 't Eynde, journalist van Het Belang van Limburg
Bekijken

Privédetective Herma wil undercoverstudent inzetten om een creepy huisbaas te pakken

Geen idee welk beeld jij hebt van een privédetective? Man, middelbare leeftijd, lange regenjas, zo gokken we. Maar gooi dat idee maar overboord. Want dit is privédetective Herma Kluin.
Bekijken

Gert Late Night


Bekijken

Interview met Herma Kluin

Tegenover mij zit Herma Kluin, privédetective en eigenaar van Recherchebureau-Incognito. Als ik had moeten gokken naar haar beroep, had ik het nooit geraden, ook al had ik 10 pogingen gedaan.
Lees meer

Columniste bij Femke Fataal

Sinds kort schrijf ik columns voor de website Femke Fataal. Femkefataal.nl is een onafhankelijke website over vrouwen en crime. Het platform biedt nieuws en achtergronden over misdaad, steeds belicht vanuit een vrouwelijk perspectief.
Lees meer

Herma is privédetective: Ik moest een zware crimineel schaduwen

De een richt zich op overspel, de ander op fraude en de derde maakt stiekem foto’s van een crimineel. Wij speurden voor VROUW Magazine drie privédetectives op en vroegen hen het naadje van de kous. In deze editie spreken we met Herma Kluin (55). Ze is sinds vijf jaar privédetective en eigenaar van Recherchebureau Incognito.
Lees meer

MKB Rotterdam Rijnmond | mei 2019

Binnen haar eigen wereld is Recherchebureau Incognito inmiddels een bekende naam. Ze werkt samen met Ben Zuidema, internationaal gerespecteerd meesterdetective. Over specifieke casussen kan natuurlijk niet gedetailleerd gesproken worden vanuit privacy oogpunt - 'Eén woord is soms al genoeg' - maar spannend is haar relaas ook zonder dat.
Lees meer

Ferry Zandvliet

De aanslagen in Parijs van november 2015 omvatten een zestal terroristische aanslagen in de avond en nacht van vrijdag 13 november 2015. Vijf aanslagen vonden plaats in het 10e en 11e arrondissement van de Franse hoofdstad, een zesde aanslag werd gepleegd in de voorstad Saint-Denis. Ferry Zandvliet doet zijn verhaal van die dag.
Bekijk video

AD | dinsdag 3 september 2019

Haar eerste zaak als privédetective kan Herma Kluin (55) zich nog als de dag van gisteren herinneren. Een man denkt een relatie te hebben met een escortdame en overlaadt haar met de duurste cadeaus. Toch slaat de twijfel op een gegeven moment toe.
Lees meer

De Residentie

Als privédetective doet Herma Kluin onderzoeken voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. ,,Mannen, ook vrouwen, die overspel plegen, voelen zich nog weleens onaantastbaar. Omdat ze met een verliefd hoofd rondlopen of hyper zijn, laten ze onverwacht veel steken vallen.''
Lees meer

AD | dinsdag 14 maart 2017

Op nieuws over opgeloste zaken hoeve we niet te rekenen. Op namen van betrokkenen al helemaal niet. Discretie staat hoog in het vaandel van Herma Kluin, eigenares van recherchebureau Incognito.
Lees meer

Podcasts

Podcast: Doen waar je als kind al van droomde

Podcast

Podcast: Moorden opgelost door Podcast luisteraars

Podcast

Podcast: Criminaliteit en samenleving

Podcast

Podcast: Waar is Elke Wevers?

Podcast

Podcast: Mentale innovatie

Podcast

Ministerie van Justitie en Veiligheid