Beveiliger 2 opleiding

Spreekt het uitdagende vak van beveiliger jou aan? Ben je alert en communicatief vaardig? Dan is de opleiding Beveiliger MBO 2 iets voor jou. De opleiding combineert theorie met praktijk. Als beveiliger in opleiding ben je vanaf dag één gekoppeld aan een praktijkbegeleider binnen een erkend leerbedrijf. Met het diploma kun je aan de slag als beveiliger van objecten, horecaportier, evenementenbeveiliger, winkelsurveillant of mobiele surveillant.

Voor wie

Je kunt de opleiding volgen als je:

  • Bij klassikaal onderwijs minimaal MBO werk- en denkniveau hebt
  • Bij thuisstudie minimaal MBO 3/4, havo en/of hoger hebt

Toelatingseisen

Je bent van onbesproken gedrag. Dit betekent dat je niet in aanraking geweest bent met justitie en/of politie.

Duur van de opleiding

De klassikale opleiding duurt 16 weken. Gedurende deze 16 weken is er een vaste lesdag per week en je kunt doorlopend instromen, dus je hoeft niet weken te wachten voor er weer een klas begint.

Opleidingsvorm

Het is mogelijk de opleiding als thuisstudie of als fysieke studie te volgen. Wanneer je voor de thuisstudie kiest, dan volgt een intakegesprek incl. competentieonderzoek.

Kosten

De fysieke opleiding kost €1.500,- exclusief BTW per persoon, inclusief lesmateriaal, praktijk voorbereiding ter waarde van 200,- en exclusief examenkosten. Vanwege het coronavirus worden de opleidingsdagen op afstand (online) gegeven.

Het examen wordt afgenomen door het SVPB. Tijdens de opleiding wordt duidelijk hoe je praktijkexamen moet doen en hoe je je daarvoor kan aanmelden.

Data klassikaal onderwijs

De opleiding vindt iedere maandag plaats, uitgezonderd feestdagen.

Toetsing en certificaat

Je doet examen bij het SVPB. In de opleiding maken we gebruik van proefexamens zodat je goed voorbereid bent.

Stageadres

Het is van belang dat je tijdens de opleiding stage loopt of op zoek gaat naar een stageplek. Tijdens de stageperiode maakt u onder begeleiding van een praktijkbegeleider de opdrachten uit het portfolio.
Nog geen stageadres? Ook dan kunnen we je helpen. Wij hebben een netwerk met bedrijven die stageplaatsen faciliteert maar kunnen niet garanderen dat er voldoende plaatsen zijn, dus het is altijd verstandig zelf een stageplaats te zoeken.

Inschrijven

Voltooi je inschrijving voor de opleiding via het contactformulier op deze website.

Ministerie van Justitie en Veiligheid