Overspel: wat kunnen wij voor u doen?

Overspel, ontrouw en vreemdgaan: allemaal dezelfde bewoordingen voor een buitenechtelijke affaire of een (tijdelijke) relatie met een ander dan de eigen vaste partner. Helaas komt het steeds vaker voor en is het moeilijk om erachter te komen of iemand vreemdgaat. Daar kunnen wij als recherchebureau uitkomst bij bieden.

Overspel met een collega of een bekende vriend of vriendin kwam altijd al voor. Echter, door de opkomst en populariteit van datingsites komt het steeds vaker voor dat iemand vreemdgaat met een redelijk onbekend iemand. Dat levert vroeg of laat meestal ellende op. Want vreemdgaan kan erg schadelijk zijn voor alle betrokkenen, inclusief de bedrieger, de bedrogene en eventuele kinderen in een relatie.

Vaak is het moeilijk om erachter te komen of, hoe en wanneer iemand overspel pleegt. Als u zeker wilt weten of uw partner u bedriegt, of er sprake is van stelselmatige ontrouw, dan kunt u ons inhuren als recherchebureau. We leggen daarom graag uit wanneer overspel het meest voorkomt en hoe en waarmee wij als gerenommeerd recherchebureau kunnen helpen om een vreemdganger te ontmaskeren.

Overspel via online platforms

Het digitale rijk biedt tegenwoordig een overvloed aan mogelijkheden voor mensen om discreet met elkaar in contact te komen. Van datingapps tot sociale mediaplatforms kunnen mensen potentiële partners vinden zonder een spoor achter te laten. Door deze datingsites en mobiele datingsapps, is het voor veel mensen makkelijker geworden om stiekem een (geheime) relatie met een ander te beginnen of aan one-night-stands te doen. Terwijl de vaste partner meestal (nog) niets door heeft.

Voorbeelden van populaire datingsites zijn: Second Love, 50PlusMatch, Tinder, Lexa, Bumble, Happn, Parship en Inner Circle.

Als uw partner een app van een datingsite op zijn of haar telefoon heeft of als een bepaalde datingwebsite vaak in het geheugen staat van een bezochte websites, dan zou dit reden tot argwaan moeten zijn. Wij kunnen als recherchebureau vervolgens iemands gangen nagaan en kijken of iemand daadwerkelijk vreemdgaat en of dit stelselmatig gebeurt.

Overspel op de werkplek

Veel geheime affaires beginnen op het werk door de tijd die iemand met collega's doorbrengt. Als recherchebureau zullen we onderzoeken hoe professionele relaties soms kunnen uitgroeien tot iets intiems, wat leidt tot buitenechtelijke affaires.

Overspel via sociale bijeenkomsten

Geheime verhoudingen beginnen vaak op sociale evenementen, zoals feestjes, conferenties of gemeenschapsbijeenkomsten. Deze gelegenheden bieden de perfecte achtergrond voor individuen om iemand nieuw te ontmoeten en vervolgens een geheime romance te beginnen.

Wat kan Recherchebureau Incognito doen in geval van vermoeden op overspel?

Als u vermoed dat een dierbare vreemdgaat, dan wilt u natuurlijk precies weten of uw vermoeden terecht of onterecht is. Ons gerenommeerde recherchebureau biedt in dit geval een aantal diensten aan die speciaal ontworpen zijn om u te helpen informatie en bewijs te verzamelen met betrekking tot ontrouw.

Onze diensten in geval van vermoeden op overspel omvatten:

 1. Surveillance (observatie): Wij werken met uitsluitend professionele gediplomeerde rechercheurs die een observatie discreet kunnen uitvoeren en hun activiteiten en interacties documenteren in een rapportage. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van video- en fotobewijsmateriaal.
 2. Achtergrondcontroles: In gevallen van vermoedelijke ontrouw kunnen wij grondige achtergrondcontroles uitvoeren op individuen om eventuele verborgen informatie bloot te leggen.
 3. Elektronisch toezicht: Hierbij gaat het om het volgen en analyseren van digitale communicatie en activiteiten zoals e-mails en accounts op sociale media.
 4. Doorzoeken van activa: Wanneer financiële afwijkingen worden vermoed in de context van ontrouw, kan een vermogensonderzoek worden uitgevoerd.
 5. Interviews en verklaringen: Onze rechercheurs kunnen getuigen ondervragen en verklaringen verzamelen om vermoedens van ontrouw te bevestigen of te weerleggen.
 6. Juridische ondersteuning: Wij kunnen begeleiding bieden bij juridische zaken en, indien nodig, getuigen in de rechtszaal op basis van het bewijs dat tijdens ons onderzoek is verzameld.

Onze professionele hulp bij vermoede op overspel

Hoewel het verleidelijk is om uw eigen onderzoek te doen als u ontrouw vermoedt, is de expertise van een ervaren en gerenommeerd recherchebureau van onschatbare waarde. Dit is waarom:

 1. Discretie: Ons recherchebureau werkt uiterst discreet en zorgt er altijd voor dat het onderwerp van het onderzoek strikt vertrouwelijk blijft.
 2. Ervaring: Onze professionele en gediplomeerde rechercheurs hebben de ervaring en opleiding om effectief bewijs te verzamelen.
 3. Erkenning: Ons recherchebureau is erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en gelegitimeerd door de Politie.
 4. Naleving van de wet: Wij zijn volledig op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat al het verzamelde bewijs toelaatbaar is in de rechtszaal.
 5. Objectief perspectief: Onze onpartijdigheid voorkomt dat persoonlijke vooroordelen het onderzoek mogelijk kunnen beïnvloeden.
 6. Snel en efficiënt: Wij kunnen meestal snel in actie komen, werken accuraat, uiterst discreet en heel efficiënt.
 7. Mannelijke en vrouwelijke rechercheurs: Voor onze rechercheonderzoeken bij vermoeden op overspel, kunnen we zowel mannelijke- als vrouwelijke rechercheurs inzetten.

Veel gestelde vragen

V: Is het legaal om Recherchebureau Incognito in te huren voor een ontrouwheidsonderzoek?

A: Ja, dat is volledig legaal. Omdat wij een erkend recherchebureau zijn en ons rechercheonderzoek binnen de wettelijke grenzen blijft en de privacywetgeving door ons in acht wordt genomen.

V: Kan iemand die vreemdgaat door Recherchebureau Incognito op heterdaad worden betrapt?

A: Ja, als iemand echt vreemdgaat, dan verkrijgen wij tijdens onze observaties veelal het bewijs wat nodig is om onomstotelijk aan te tonen dat iemand echt vreemdgaat en overspel pleegt. Echter, veel daders van overspel gaan geraffineerd te werk en laten niet altijd sporen na. Daarom kan aanvullend rechercheonderzoek nodig zijn, zoals het horen van getuigen, digitaal onderzoek, vermogensonderzoek, achtergrondonderzoek en elektronisch toezicht.

V: Waaraan kun je merken of iemand mogelijk vreemdgaat?

A: U kunt veranderingen in communicatie, emotionele afstand, gewijzigde routines, verdacht online-gedrag en uw eigen intuïtie in overweging nemen om te bepalen of iemand vreemdgaat.

V: Wat is de gemiddelde duur van een dergelijk onderzoek?

A: De duur hangt af van de complexiteit van de zaak en kan variëren van een paar dagen tot enkele weken.

V: Wat kan ik verwachten qua kosten?

A: De kosten zijn afhankelijk van de benodigde diensten en de tijd die ermee gemoeid is. Wij bieden altijd een gratis consultatie aan om onze tarieven en de te verwachten totaalkosten te bespreken.

V: Kan bewijs verzameld door ons recherchebureau gebruikt worden in de rechtbank?

A: Aangezien het onderzoek door ons erkende recherchebureau binnen de wettelijke grenzen wordt uitgevoerd, kan het bewijs in de rechtszaal worden gepresenteerd.

V: Werkt Recherchebureau Incognito alleen voor particulieren? Of kunnen bedrijven er gebruik van maken?

A: Ja, wij bieden onze recherchediensten aan zowel particulieren als bedrijven, afhankelijk van hun onderzoeksbehoeften.

V: Wat kunt u met de door ons verzamelde bewijzen doen?

A: Op basis van onze gedetailleerde onderzoek rapportage(s), kunt u degene die overspel pleegt hiermee confronteren en in gesprek gaan. Als hierbij blijkt dat u problemen heeft in uw huidige relatie, dan is het vaak beter om openlijk met uw partner te communiceren en eventueel professionele hulp te zoeken om de problemen aan te pakken.

Daarnaast kan het door ons verzamelde bewijsmateriaal worden gebruikt in een juridische procedure.

V: Wat moet ik doen als ik zeker weet dat mijn partner vreemdgaat?

A: Overweeg relatietherapie, of maak de moeilijke beslissing om de relatie te beëindigen als herstel niet mogelijk lijkt.

V: Wat kan ik doen bij vermoeden op ontrouw?

A: Ontrouw ontdekken is nooit gemakkelijk, doch met behulp van ons erkende recherchebureau kunt u het uitdagende proces effectiever doorlopen. Door ons in de arm te nemen, krijgt u toegang tot onze jarenlange ervaring, middelen en expertise die u kunnen helpen de waarheid snel boven tafel te krijgen. Onthoud dat ervaring, discretie en juridische overwegingen in deze situaties van het grootste belang zijn.

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 085-8334041.


Ministerie van Justitie en Veiligheid